Polityka prywatności i plików cookie

Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. informuje, że wszelkie dane osobowe oraz dane teleadresowe otrzymywane przez Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. za pośrednictwem niniejszego serwisu internetowego, będą wykorzystywana wyłącznie przez firmę Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. i jej pracowników w celach służbowych i nie będą sprzedawane lub udostępniane żadnym innym firmom, podmiotom lub osobą fizycznym. Dane osobowe podlegają ochronie zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. Zgodnie z ustawą każdy zarejestrowany użytkownik ma prawo modyfikowania swoich danych osobowych. Rejestracja danych osobowych w serwisie jest dobrowolna.

Pliki "cookies"

Serwis internetowy bibliotekadiabetyka.pl stosuje pliki "cookies" w celu zapewnienia poprawnego działania systemu.

  1. Plikami "cookies" nazywamy niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez strony www i zapisywane po stronie użytkownika końcowego. Przy ponownym połączeniu się z urządzenia tego użytkownika pliki te pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Pliki "cookies" są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.
  2. Informacje przechowywane w plikach "cookies" mogą być wykorzystywane w celu:
    a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
    b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
    c) utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
    d) dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  3. W serwisie internetowym bibliotekadiabetyka.pl mogą być wykorzystywane następujące pliki "cookies":
    a) sesyjne - przechowują identyfikator sesji. Są niezbędne do przechowania informacji o fakcie bycia zalogowanym w serwisie.
    b) stałe - przechowują identyfikator przeglądarki użytkownika. Są niezbędne do zbierania zagregowanych, anonimowych statystyk przeglądania artykułów i produktów.
  4. Użytkownik ma możliwość zarządzania plikami "cookies". W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików "cookies" w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików "cookies", określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki "cookies" do urządzenia Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach przeglądarek internetowych.

Niedokonanie zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza wyrażenie zgody na stosowanie plików "cookies".

Należy jednak pamiętać, że w przypadku wyłączenia plików "cookies" niektóre funkcjonalności strony abbottdiagnostics.pl mogą być niedostępne lub działać niepoprawnie, szczególnie te wymagające logowania.

Zmiany w polityce ochrony prywatności

Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. będzie informowała o zmianach w polityce ochrony prywatności, które mogą wynikać ze zmian w polskim prawie, rozwoju technologii internetowych lub rozwoju i powstania nowych produktów i usług w systemach Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o.

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.